Home » Scharrelvlees » Limousin rundvlees

Limousin rundvlees

Het merk staat garant voor Limousin runderen die geboren, gemest, geslacht en verwerkt zijn in de Franse streek de Limousin.

Zoals de naam van de streek al doet vermoeden komt het ras hier ook oorspronkelijk vandaan. Onze runderen hebben een stamboek dat ruim een eeuw bestaat. Sinds 1886 wordt dit boek bijgehouden, zodat de afkomst van de dieren gegarandeerd kan worden. Wij importeren uitsluitend runderen van het zuivere Limousinras die geboren en gemest zijn in de Franse Limousinstreek.

 

Tevens worden zij geslacht en bewerkt in een abattoir in de Limousin. Het korte transport en de snelle bewerking komen de kwaliteit van het vlees ten goede. 

De levensloop van onze Limousins kenmerkt zich door natuur- en diervriendelijkheid. De dieren grazen in de vrije ongerepte natuur. De boeren houden  vast aan de traditionele fokwijze. Iedereen, die de Limousin bezocht, zal de eindeloze ruimte  en rust ervaren hebben. Stress lijkt hier zeldzaam. Deze rust beleven ook de dieren. Ze groeien op in alle kalmte, grazend in de prachtige heuvels  van de Limousin. 

De boeren worden verplicht zich te houden aan het Cahier des Charges. Hierin staat onder andere beschreven dat het toedienen van hormonen en preventieve antibiotica verboden is. Kalfjes komen voor meer dan 98% op natuurlijke wijze ter wereld. Slechts in uitzonderlijke gevallen vindt een geboorte plaats middels een keizersnee. Geen aanslag op de moederkoe dus! Eenmaal geboren blijven de kalfjes bij hun moeder in de weide en kunnen zich tegoed doen aan moedermelk. 

Het slachthuis, waar de Limousins geslacht en bewerkt worden, voldoet aan de strengste EU-normen. De 3e generatie van de familie runt met expertise en een non-stop streven naar duurzaamheid, deze slachterij.

Naast de historische  kenmerken van onze runderen, zijn er ook nog de exceptionele kenmerken van het vlees. Het rundvlees is overwegend mager, met een mooie, fijne structuur en een fantastische smaak. Omdat het vlees op een rustige, natuurlijke manier tot stand gekomen is, is het rendement beduidend hoger dan regulier vlees. U heeft nauwelijks gewichtsverlies als u uw stukje Limousin du Limousin vlees bereid.