Home » blog » Het gehakt van scharrelslagerij Kieboom

Het gehakt van scharrelslagerij Kieboom

Gepubliceerd op 6 april 2019 11:01

 

 

Het Gehakt van Scharrelslagerij Kieboom.

Gehakt - we krijgen er als Nederlanders geen genoeg van: gehaktballen, hamburgers, worsten en ga maar door. Gehakt vormt de basis van veel producten die we dagelijks consumeren. Gek is dat natuurlijk niet, want gehakt is letterlijk vermalen vlees. Als het vlees eenmaal gemalen is, kun je er gemakkelijk van alles mee doen. Door de jaren heen zijn er echter veel "spookverhalen" ontstaan over waar dit veelzijdige product uit bestaat. Deze helpen wij graag de wereld uit.

Gehakt toen

Wie online zoekt naar de geschiedenis van gehakt, komt hier niet heel veel te weten over dit basis product. Sommige artikelen zeggen dat het product sinds de 15e eeuw werd gegeten, andere vanaf de 17e. In een artikel over de geschiedenis van Hamburgers komt echter aan het licht dat duizenden jaren geleden de oude Egyptenaren al gehakt aten. Dit gehakt vormde men destijds al in de vorm van een hamburger, omdat het zo makkelijk te eten was. Hoe zij dit gehakt maakte is echter niet bekend.

In de loop der tijd is er een hoop veranderd. Naast dat het gehakt van verschillende dieren kan komen, is er ook een verschil tussen mager en "normaal" gehakt.

Gehakt nu

Gehakt wordt gemaakt van de restanten van de slacht, toch? Nee! Niets is minder waar bij Scharrelslagerij Kieboom. Naast dat het gehakt geen e-nummers bevat, wordt ons gehakt gedraaid van hompen scharrelvlees - Limousin scharrelrundvlees om precies te zijn:

Hierdoor heeft het niet alleen meer smaak, maar verliest het ook weinig vocht in de pan en is het van zuivere kwaliteit. Daarnaast vormt het de basis van veel van onze runderproducten.

Dus, onthoud: het gehakt van Scharrelslagerij Kieboom wordt gedraaid van niets anders dan kwaliteitsvlees


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.